Menu

De kracht van improvisatie

30 januari 2014

2 minuten

Deel artikel

“Als het gedrag niet verandert, dan verandert er helemaal niks”, zeggen leidinggevenden vaak. De top-3 van populairste verandertrajecten is tegenwoordig gericht op meer coachend en resultaatgericht leiderschap, betere klantgerichtheid en meer verbinding en samenwerken.

Een grote valkuil bij dergelijke verandertrajecten is dat mensen vooral over verandering práten in plaats van direct aan de slag te gaan. Hierdoor wordt de gewenste gedragsverandering zelden vertaald naar concrete actie op de werkplek. Hoe gaat dat in úw organisatie?

In het artikel De vloer op laat TWST-adviseur Simon van der Veer zien hoe u verandertrajecten effectiever kunt organiseren. Het tv-programma De Vloer Op, waarin bekende acteurs al improviserend een dilemma te lijf gaan, is daarbij een belangrijke inspiratiebron. De acteurs práten niet over de opdracht die ze krijgen voorgelegd, maar beginnen direct. Dit levert vaak verrassende resultaten op.

Meer weten?

Lees dan het artikel De vloer op van Simon van der Veer in het tijdschrift TvOO. Dit artikel is gebaseerd op het populaire managementboek De organisatie draait door, waarin 9 bekende televisieprogramma’s dienen als inspiratiebron voor organisatieverandering.

MENU
Contact
info@twst.nl 035 7600 460