Menu

Dijkversterking Hansweert: TWST begeleidt samenwerking in twee-fasen-proces

24 januari 2023

2 minuten

Deel artikel

De afgelopen jaren haalden grote infraprojecten met enige regelmaat het nieuws, en vrijwel nooit omdat ze zo soepel verliepen. Grote verliezen, stopzetten van projecten of bouwers die afhaakten. Wat deze projecten allemaal gemeen hebben, is dat ze werden aanbesteed via het inmiddels berucht geworden UAV-GC. In een tijd waarin infraprojecten almaar complexer worden, legt deze contractvorm (te) veel risico bij de opdrachtnemer, zo klaagden aannemers.

Bij infraprojecten wordt steeds meer gewerkt met een nieuwe manier van aanbesteden: in het twee-fasen-proces volgt de prijsbepaling voor de bouwfase pas na de ontwerp- of engineeringsfase. Dat moet (financiële) risico’s verkleinen, maar zo’n nieuwe manier van samenwerken brengt uiteraard ook uitdagingen met zich mee. Zo ook bij dijkversterkingsproject Hansweert. TWST ondersteunt de samenwerking tussen Waterschap Westerschelde en bouwcombinatie Answest.

Consultancy.nl ging in gesprek met Robert Oskam over deze nieuwe contractvorm aan de hand van het dijkversterkingsproject Hansweert. Lees het verhaal.

MENU
Contact
info@twst.nl 035 7600 460