Menu

Een goede start van onze Summer School Junior

29 juli 2019

2 minuten

Deel artikel

Bij TWST vinden we het belangrijk dat iedereen in Nederland kan leren. Daarom sponsoren we dit jaar de Summer School Junior aan de Universiteit Utrecht. Vandaag is de Summer School Junior van start gegaan. De komende twee weken gaan 500 basisschoolleerlingen en een klein groepje middelbare scholieren ontdekken wat onderzoek aan de universiteit inhoudt en wat wetenschap is. De kinderen zetten bij verschillende programma’s hun eigen kleine onderzoekje op over bijvoorbeeld hun eigen DNA, ze doen proefjes of leren hoe ze mensen moeten interviewen. De Summer School junior wordt georganiseerd door een groep enthousiaste en gedreven studenten, begeleid door het wetenschapsknooppunt. Door te doneren, kunnen ook kinderen meedoen die van huis uit niet met wetenschap in aanraking komen.

Om het team op weg te helpen hebben we in het voorjaar de aftrap van het project begeleidt. De terugkoppeling van de studenten over die begeleiding:

“We kregen onder meer tips en handvatten over hoe we effectief kunnen vergaderen en communiceren. Dit gaat ons niet alleen van pas komen (in de voorbereiding op en) tijdens de Summer School Junior, maar ook in onze studie en werk. De dag stond vooral in het teken van het uitspreken en op papier zetten van onze doelen en ambities. Het was erg nuttig en inzichtelijk om dit met elkaar te delen, en ook al te bespreken hoe we dit tezamen willen realiseren. Kortom, we hebben met z’n allen een goede start kunnen maken, op weg naar een spetterende SSJ deze zomer!”

Nu gaan ze met de verworven kennis en hun ambities aan de slag met 500 enthousiaste leerlingen. Wij wensen iedereen een leuke en leerzame tijd!

Meer informatie over de Summer School Junior vind je hier

MENU
Contact
info@twst.nl 035 7600 460