Een goede start van onze Summer School Junior

600 basisschoolleerlingen en middelbare scholieren ontdekken de universiteit en de wetenschap
17 maart 2019

Bij TWST vinden we het belangrijk dat iedereen in Nederland kan leren. Daarom sponsoren we dit jaar de Summer School Junior aan de Universiteit Utrecht. Dit zijn twee weken waarin 600 basisschoolleerlingen en een klein groepje middelbare scholieren ontdekken wat onderzoek aan de universiteit inhoudt en wat wetenschap is. De kinderen zetten bij verschillende programma’s hun eigen kleine onderzoekje op over bijvoorbeeld hun eigen DNA, ze doen proefjes of leren hoe ze mensen moeten interviewen. De Summer School junior wordt georganiseerd door een groep enthousiaste en gedreven studenten, begeleid door het wetenschapsknooppunt. Door te doneren, kunnen ook kinderen meedoen die van huis uit niet met wetenschap in aanraking komen.

Om het team op weg te helpen hebben we vorige maand de aftrap van het project begeleidt. Hieronder een kleine impressie van de bijeenkomst.

“We kregen onder meer tips en handvatten over hoe we effectief kunnen vergaderen en communiceren. Dit gaat ons niet alleen van pas komen (in de voorbereiding op en) tijdens de Summer School Junior, maar ook in onze studie en werk. De dag stond vooral in het teken van het uitspreken en op papier zetten van onze doelen en ambities. Het was erg nuttig en inzichtelijk om dit met elkaar te delen, en ook al te bespreken hoe we dit tezamen willen realiseren. Kortom, we hebben met z’n allen een goede start kunnen maken, op weg naar een spetterende SSJ deze zomer!”

We wensen het team heel veel succes de komende maanden en houden jullie graag op de hoogte van de ontwikkelingen!

Meer informatie over de Summer School Junior vind je hier