Menu

Finext Wake Up! 2014

23 juni 2014

2 minuten

Deel artikel

In studio 1 op Mediapark Hilversum vond afgelopen donderdag (19 juni) het Finext Wake Up! event plaats. Finext is een adviesbureau gericht op verbetering van de financiele functie binnen organisaties. Zij organiseren elk jaar voor al hun relaties een Wake Up! event ter inspiratie.TWST-collega Simon van der Veer was uitgenodigd om als tafelgast in een DWDD-setting plaats te nemen, mede door het boek ‘De organisatie draait door’.

Journalist en auteur Jeroen Smit, van o.a. De Prooi en de Ahold-affaire, vervulde de rol van ‘Matthijs’. Er waren drie tafels en aan tafel twee gingen Mikael Sørensen, directeur van Handelsbanken Nederland en Simon in gesprek over wat een organisatie succesvol maakt. Conclusie was dat succes vraagt om het kantelen van de ‘organisatiepiramide’ zodat de klant bovenaan staat, en topmanagement wordt dan bottommanagement. Binnen Handelsbanken werken er meer dan 13.000 medewerkers, met maar 3 managementladen. Ze geloven niet in salestargets of bonussen, maar vooral in het centraal stellen van de klant. ‘Op het moment dat je werkt met bonussen ben je gefocust op producten verkopen, want dat wordt beloond met de bonus, in plaats van klanten helpen met het invullen van hun behoeften. Daarom geloven wij dus niet in bonussen. We hebben wel een winstdeling, maar die wordt pas uitbetaald op het moment dat mensen met pensioen gaan, ook als ze weg gaan naar een ander bedrijf’, aldus Sørensen.

Na DWDD kregen tafelgasten in ‘spin-offs’ de gelegenheid om met deelnemers meer verdieping te geven aan de thema’s. Dit alles in een zeer bijzondere en energieke studiosetting te Hilversum. Zie voor meer informatie: http://finext.tumblr.com

MENU
Contact
info@twst.nl 035 7600 460