Menu

Hester van Buren en Tamira Nicolai bij Let’s Talk Business

26 november 2019

2 minuten

Deel artikel

In het radioprogramma Let’s Talk Business van NewBusinessRadio gaat het uiteraard over de business, maar vooral ook over de persoonlijke visie en de ambities van de gasten. Er wordt teruggeblikt, vooruitgekeken en er worden persoonlijke ervaringen gedeeld. Wat ging er goed, wat zijn leerpunten en hoe ziet de business er over 5 jaar uit.

Presentatrice Fabienne de Vries sprak met Hester van Buren (Raad van Bestuur Woningstichting Rochdale) en Tamira over hoe TWST heeft geholpen om opeen andere manier te gaan werken en samenwerken en zo met hun kennis en aanpak bij te dragen aan het verbeteren van de buurt. Effectiever én efficiënter.

In het eerste deel van de uitzending introduceert Fabienne de gasten. Tamira over TWST; Is het waar dat cultuurverandering in 70% van de projecten mislukt? Waarom TWST zonder i? En de beginsituatie van woningstichting Rochdale voordat het traject met TWST van start ging. Vanuit een crisissituatie in 2011 vertelt Hester van Buren hoe de Woningstichting het huis op orde gebracht, de koers opnieuw bepaald en toen moest de energie weer terug in de organisatie en het gezamenlijke doel – ‘sterke buurten’ -bepaald worden. Een visie en strategie alleen is niet voldoende. Daar was hulp bij nodig.

Beluister het eerste fragment

In fragment twee vertelt Hester hoe Rochdale op zoek ging naar een organisatieveranderbureau. Voor Hester was het duidelijk dat er hulp nodig was maar de Rochdale mensen wilden het zelf doen, het bureau moest het niet overnemen. En dat is precies zoals TWST het ziet. Niet alle medewerkers door de wasstraat jagen maar vanaf dag 1 integreren in het team. Zonder vastomlijnd plan maar wel met een heel duidelijke aanpak. Het werd een echt Rochdale traject, geen TWST-programma. Waarbij mensen trots werden op ‘onze buurt’.

Beluister het tweede fragment

Continu verbeteren en meer commerciële slagkracht zijn de ambities van TWST. In het derde fragment meer over het oerdoel van TWST om alle leidinggevenden in Nederland te helpen hun ambities te realiseren. En zo meer werkplezier en meer resultaat voor de organisatie. Waar leg je de verantwoordelijkheden en hoe benut je de kracht van de organisatie optimaal? Hoe is dat binnen Rochdale aangepakt?

Beluister het derde fragment

In het laatste fragment legt Tamira uit hoe het traject verloopt, hoe lang het duurt en hoe de borging plaatsvindt. Hester is zich bewust dat Rochdale dat wat bereikt is vast moet houden. Ook daar heeft Rochdale stappen voor genomen en mensen voor opgeleid. En hoe het ook nog leuk kan blijven!

Beluister het laatste fragment

MENU
Contact
info@twst.nl 035 7600 460