Menu

Het nieuwe TWST School-programma: Hoe geef je sturing aan zelfsturing?

05 juli 2016

2 minuten

Deel artikel

Waar vroeger verandering in organisaties bijzaak was is het nu hoofdzaak. Zelfsturing is de heilige graal voor organisaties die het verandervermogen willen vergroten. Uiteraard om de klantgerichtheid te verbeteren en de kosten te verlagen, maar vooral ook om de betrokkenheid van medewerkers te verhogen.

Maar hoe realiseer je zelfsturing? En hoe krijg je medewerkers zover dat ze ook de grotere verantwoordelijkheid aankunnen en in staat zijn complexe vraagstukken met elkaar af te stemmen? Veel leidinggevenden worstelen met de paradox ‘hoe geef je sturing aan zelfsturing?’. Er is geen simpel antwoord of perfecte manier. Want als leidinggevende zal je jouw aanpak moeten afstemmen op de specifieke situatie van de organisatie, het team en de gewenste resultaten.

Het nieuwe TWST School-programma ‘Sturing aan zelfsturing’ helpt organisaties en leidinggevenden in het realiseren van zelfsturing binnen de eigen teams.

Inhoudelijke thema’s die centraal staan zijn:

Het programma is in-company en inhoudelijk maken wij het specifiek voor de eigen organisatie. We zorgen hiermee voor optimale aansluiting bij het ‘systeem’ van de organisatie en de specifieke uitdagingen hierin van de leidinggevende en de teams. De deelnemers formuleren de gewenste resultaten en deze worden regelmatig geëvalueerd om van te leren en op te sturen. Door een combinatie van theoretische inzichten, krachtige instrumenten en de casuïstiek van de eigen organisatie is het geleerde maximaal relevant en direct toepasbaar.

Als TWST hebben wij verschillende organisaties, zoals de Sociale Verzekeringsbank, Woonstad Rotterdam, Leystromen, Hogeschool Arnhem en Nijmegen, en SNS geholpen om meer zelfsturing te realiseren. Op basis van deze praktijkervaringen is dit programma tot stand gekomen. In het programma maken we gebruik van inhoudelijke groepssessies, coaching on the job, intervisie en praktijkopdrachten.

Als je meer wilt weten over dit programma neem dan contact op met Sander Boon (sander@twst.local of 06-51913292)

MENU
Contact
info@twst.nl 035 7600 460