Menu

Het TWST GESPREK, voor een ander perspectief

15 juni 2023

2 minuten

Deel artikel

Op 25 mei vond het tweede TWST GESPREK plaats, in museum Voorlinden. Een prachtig museum met de expositie. Tot hier en verder. De tentoonstelling vormde het startpunt voor een aantal op persoonlijke titel uitgenodigde bestuurders. Zij combineerden het bezoek in het museum met het krijgen van een compleet nieuwe kijk.

Interessante bevinding: de lat voor persoonlijke (morele) ambities lijkt ergens anders te liggen dan de ambitie van de eigen organisatie…

Een tentoonstelling die voor de bezoeker, volgens de makers zelf, voelt als: een reis die start bij een rammelende wereld, vervolgt langs een kantelpunt en dan leidt naar nieuwe manieren van kijken. De gekozen werken zetten aan tot verlangen en actie; ze bieden aanknopingspunten om samen een hoopgevend en verbindend toekomstbeeld te visualiseren.

De opdracht voor de bestuurders was om een kunstwerk te zoeken dat een ander perspectief gaf. Een ander perspectief op de ambitie die iedereen individueel gevraagd was ‘mee te nemen’ naar het TWST GESPREK. Een (‘morele’) ambitie die niet vanzelf gaat, die al langere tijd op de agenda staat of een ambitie die te traag op gang komt.

Vervolgens zijn de ambities en de gekozen kunstwerken met elkaar gedeeld. Dat vormde het vertrekpunt om ideeën op te doen om tot versnelling te komen van de realisatie van de eigen ambitie. We brachten de reflecties en ervaringen vervolgens samen.

Dan kun je nog meer stappen zetten.

Een van de uitkomsten is dat alle deelnemers tot de conclusie kwamen dat de lat voor de persoonlijke (morele) ambitie hoger ligt dan de ambitie van de eigen organisatie. Opvallend, niet? Er zijn intenties en acties uitgesproken om dit verschil te verkleinen. Zo kunnen ambities worden waargemaakt.

Volgend jaar is er opnieuw een TWST GESPREK.

cta afbeelding

Welke ambities wil jij realiseren?

Schroom niet ons te contacten, dan organiseren we een aanstekelijke afspraak.

MENU
Contact
info@twst.nl 035 7600 460