Continu prestaties verbeteren

Om prestaties te verbeteren moeten adviseren en leren hand in hand gaan. Adviseren zonder leren levert geen duurzame prestaties op. Leren zonder adviseren doorbreekt geen ingesleten patronen.

Wat nu?

Het is jouw ambitie om de prestaties van jouw organisatie continu te verbeteren. Je mensen hebben al diverse Lean en Six Sigma trainingen gevolgd. Ondanks de goede inspanningen blijven prestaties onder de maat. De adviseurs van TWST houden van dit soort vragen. Hun manier van kijken helpt jou op een andere manier naar jullie uitdaging te kijken en zo tot nieuwe oplossingen te komen.

Hoe doen ze dat?

De adviseurs van TWST helpen resultaten van jouw organisatie te verbeteren.

In nauwe samenwerking met leidinggevenden die het verbeteringsproces faciliteren.

Door teams te begeleiden die meer resultaatgericht samen willen werken. Teams bepalen zelf waarin ze zichzelf stap voor stap in willen verbeteren.

Niet praten over, maar doen.

Natuurlijk lopen we tegen allerlei zaken en onvolkomenheden in de organisatie aan. Maar door te focussen op wat het team kan beïnvloeden, wordt het team eigenaar van het eigen succes.

We ontdekken door mee te doen in het werk, welke gewoontes doorbroken moeten worden om de prestatie te verbeteren. Dit doorbreken van bestaande patronen krijgen we voor elkaar door vanuit 4 verschillende perspectieven met jullie aan de slag te gaan: Besturing, Inrichting, Leiderschap en Teameffectiviteit (BILT).

Het BILT model biedt interventies

Op zowel de harde kant:

  • Op welke doelstellingen wordt gestuurd?
  • Hoe zijn de processen ingericht?
  • Op welke wijze vindt coördinatie en afstemming plaats tussen de activiteiten?

Als op de zachte kant:

  • Welke stijl van leidinggeven is het meest effectief
  • Hoe wordt de voorbeeldrol door de leidinggevende ingevuld?
  • Hoe kunnen we effectiever samenwerken?

Vanuit de 4 perspectieven worden met onze hulp kleine verbeteringen gerealiseerd die een groot effect hebben op de manier waarop jullie je prestaties bij jullie klanten continu verbeteren.

Privacyvoorkeur centrum