Interview met Sandra Broertjes

Sandra leerde impact maken met gratis scholingstraject

Bij TWST kun je tijdelijk kosteloos een scholingstraject volgen. Maar hoe werkt dat eigenlijk, en heb je er ook echt wat aan? (wij denken vanuit TWST natuurlijk van wel). We spraken verschillende deelnemers waaronder Sandra Broertjes. Zij ging aan de slag met het traject ‘Impact maken’ en deelt haar ervaringen met ons!

Leuk dat online kunnen leren, maar waarom ben jij dit traject gestart?

“Ik ben freelance redacteur, met lezen en schrijven als voornaamste hobby’s. Vanuit NL Leert Door was het traject ‘Impact maken’ van TWST een van de mogelijkheden om nieuwe kennis op te doen en dat sprak mij aan. Ik hoopte dat ik het zou kunnen gebruiken om beter klanten te werven voor mijn tekstbureau. Dat is vooralsnog niet gelukt maar acquisitie kost tijd.”

Wat viel je op?

“Deze cursus biedt geen handleiding voor introverte mensen om direct impact te maken, maar het geeft aan waar je tijdens het communiceren op kunt letten om beter gehoord te worden.

Niet alle aangeboden video’s van de cursus waren naar ik meen verplichte stof, maar juist onder de extra video’s waren er een paar, bijvoorbeeld de les over presentatietechnieken, die goed pasten bij wat ik verwachte te leren over ‘impact maken’. Ik raad dan ook aan alle video’s te bekijken.”

Webinars zijn een belangrijk onderdeel van het traject. Hoe heb jij deze ervaren?

“Bij de webinars die door een duo werden gepresenteerd, waren de trainers goed op elkaar ingespeeld en de presentatoren waren enthousiast. Er was soms enige overlap met andere webinars. De inleiding tot het eigenlijke onderwerp was enkele keren iets te lang, maar de meeste presentatoren riepen wel het onderwerp van de cursus, impact maken, in herinnering. Die link ontbrak naar mijn idee bij enkele andere cursusonderdelen, die ongetwijfeld waren bedoeld om een breder kader te scheppen. Tot slot waren de webinars voor mijn gevoel minder op werkgevers en leidinggevenden gericht dan andere cursusonderdelen. Dat vond ik prettig.”  

foto Sandra Broertjes

“Duidelijkheid in communicatie en een goede houding zijn heel belangrijk”

Wat is je het meest bijgebleven van de scholing?

“Wat mij is bijgebleven is dat duidelijkheid in communicatie en een goede houding heel belangrijk zijn. Daarnaast was het leuk iets nieuws te leren.”

Waar had je nog meer van willen leren?

“Er werd stilzwijgend aangenomen dat communicerende partijen in een conflictsituatie door het gebruik van de tips op een lijn zouden komen, maar in werkelijkheid zal dat niet zo zijn. Ik had dan ook graag een onderdeel gezien over hoe te reageren op mensen die andermans empathie gebruiken maar zelf weinig polderen. Misschien is dat iets voor een nieuw webinar?”

Zelf een traject volgen?

Dankzij de subsidie NL Leert Door is het tijdelijk gratis mogelijk om verschillende scholingstrajecten te volgen. Denk bijvoorbeeld aan ‘inzicht in mijn kwaliteiten’, ‘impact maken’ of ‘solliciteren kun je leren’.

Privacyvoorkeur centrum