Menu

Time management helpt niet

23 mei 2024

2 minuten

Deel artikel

Momenteel leest Linde het boek: ‘Nooit meer te druk’ van Tony Crabbe. Het staat boordevol wetenschappelijke en verrassende inzichten over druk zijn. Bijvoorbeeld: ‘time management helpt niet’.

Werkt het niet? Vanwaar dan al die cursussen en boeken over time management?

De uitleg oversteeg mijn eerste verbazing. Time management maakt ons effectiever. Maar wat doen we met die ontstane ruimte? Meestal is dat helaas niet genieten van de ontstane ruimte en een stressloos leven leiden. In plaats daarvan gaan we de ontstane tijd opvullen met nieuw werk. Binnen de kortste keren voelen we ons daardoor weer te druk of gestrest. Probleem opgelost? Nee dus.

Crabbe daagt uit om efficiënter met je tijd om te gaan, niet door het beter managen van wat er binnen komt in je inbox, maar door actief na te denken waar je je tijd zelf aan wilt besteden. Wat is voor jou en jouw rol echt belangrijk?

Hoe je dat moet doen? Ik zou zeggen, neem vooral de tijd om het boek te lezen ;).

Maar mocht je nu denken. Dat kan in mijn rol niet. Weet dan alvast dat er ook een hoofdstuk in het boek gaat over focus op je eigen invloedssfeer. Bij het lezen moest ik direct aan dit filmpje denken.

Veel plezier ermee en geniet van de dag! 

MENU
Contact
info@twst.nl 035 7600 460