Menu

Voor jou gevonden: Dat online vergaderen ons zo sloopt, heeft andere redenen dan we denken

06 november 2020

2 minuten

Deel artikel

Hoe komt het dat we gesloopt zijn na een dag videovergaderen? Daarover doen veel interessante theorieën de ronde in de afgelopen maanden. De onnatuurlijke setting van een video-overleg zou de opperste cognitieve paraatheid van ons vragen. Terwijl we normaal voor tachtig procent op de automatische piloot communiceren, moeten we nu alles bewust registreren.

We praten als mechanische poppen met elkaar. We worden gek van alle ruis. Het gesputter van haperende wifi-verbindingen, de technische verstoringen, het geblaf achter de keukendeur van je collega. Of ligt het ergens anders aan? Zou het kunnen dat we moe worden van dezelfde vergadergewoontes waar we altijd al moe van werden? Zouden deze, op de een of andere manier, tijdens het video-overleg veel zwaarder wegen?

Harrie van Rooij (communicatieadviseur, onderzoeker, trainer en filosoof), beschrijft in dit artikel in Adformatie de oorzaken en geeft een aantal oplossingen, die volgens hem niet bestaan uit fysiek vergaderen maar uit beter vergaderen.

MENU
Contact
info@twst.nl 035 7600 460