Menu

Een effectief en gemotiveerd team in 3 dagen

22 april 2015

2 minuten

Deel artikel

Voor een overheidsgebouw wordt nieuwbouw gerealiseerd. De bouw van dit nieuwe gebouw begint eind 2017 en het is de bedoeling dat het in 2021 gebruik wordt genomen. In 2014 heeft het Rijksvastgoedbedrijf een aanbesteding uitgeschreven om in 2016 de partij te selecteren die de nieuwbouw mag gaan bouwen.

Om aan deze tender deel te nemen is o.l.v. project directeur Mascha Hanusch een consortium met o.a. de bouwbedrijven Ballast Nedam en Heijmans, architecten, constructeurs, etc. opgericht die een passend voorstel voor deze aanbesteding zouden maken. Maar hoe realiseer je op korte termijn een winnende offerte met mensen die elkaar niet kennen of zelfs als concurrenten in de markt actief zijn en in sommige gevallen niets of niet genoeg van dit type overhoudsgebouwen weten. TWST werd erbij gehaald om te zorgen dat

a. de betrokkenen elkaar leerden kennen,

b. er kennis over het project vergaard werd en

c. bepaald werd hoe de tender aangepakt zou worden.

Een team van de allerbeste mensen uit de deelnemende bedrijven kwam 3 dagen lang bijeen. TWST had een aantal activiteiten bedacht waarbij de mensen elkaar zakelijk leerden kennen maar ook de menselijke kanten aan de orde kwamen, heel belangrijk bij zo’n prestigieus project met een strakke deadline. Het team bracht gezamenlijk een bezoek aan soortgelijke gebouwen in Amsterdam en Zwolle om meer kennis van de opdracht te krijgen. Tenslotte werd gezamenlijk de strategie bepaald waarmee het consortium de aanbesteding zou aanpakken en hoe de dialoog met de opdrachtgever zou gaan plaatsvinden. Helaas heeft het consortium zich vanwege omstandigheden moeten terugtrekken uit de aanbesteding, het echte resultaat zullen we dus nooit weten….

Project directeur Mascha Hanusch heeft een goede ervaring aan deze aanpak overgehouden. “Deze aanbesteding was er een uit de Champions League van Tenders…. Daar moet je alles voor uit de kast halen,” aldus Hanusch. “TWST heeft zich allereerst erg flexibel opgesteld om snel tot een goed voorstel te komen voor deze opdracht, daarnaast ze hebben de nodige creativiteit, energie en ondernemerschap getoond om binnen enkele dagen het doel te realiseren. We hadden er als team zin in en het was best een domper dat het consortium zich uiteindelijk moest terugtrekken uit de aanbesteding.”

 

MENU
Contact
info@twst.nl 035 7600 460