Menu

Met een duidelijk doel kom je allemaal verder. Drie tips van TWST.

21 september 2021

3 minuten

Deel artikel

Bij TWST brengen we organisaties graag verder, maar natuurlijk ook onszelf. Uiteindelijk willen we als opleidings- en adviesbureau ons blijven ontwikkelen en voorop blijven lopen in de markt. Maar hoe doen we dat en welke rol speelt purpose voor ons hierbij?

In dit artikel drie tips uit de praktijk.

Door Huib

Tip 1: Start vanuit de drijfveren

TWST heeft een duidelijk doel voor ogen. De purpose van TWST is: alle leidinggevenden zélf hun ambities laten realiseren.

Met andere woorden, het is onze drijfveer om leidinggevenden in staat te stellen om met een team blijvend steeds betere prestaties neer te zetten. Daar worden we gelukkig van. Daarbij hebben we onder andere de volgende uitgangspunten:

Het geeft onze organisatie richting.

We hebben daarvoor in de afgelopen 10 jaar een aantal mooie proposities voor ontwikkeld die we succesvol uitvoeren in ontwikkel/opleidingstrajecten en in continue verbetertrajecten. Zowel bij grote dienstverlenende organisaties, als ook in de bouw en bij uitvoerende organisaties van de overheid. De neiging zou kunnen ontstaan om het op dezelfde manier te blijven doen, het is toch succesvol? Maar als TWST dagen we onszelf uit om elke keer te kijken wat we nog kunnen leren en wat we kunnen verbeteren. Om uiteindelijk die leidinggevenden succesvol te laten zijn.

Start vanuit de drijfveren maar blijf jezelf wel uitdagen.

Tip 2: Doe het samen

Je doet het als organisatie nooit alleen.

We gebruiken daarvoor onze community bestaande uit collega’s, leveranciers, klanten, zzp’ers en geïnteresseerden in ons mooie vakgebied. Vanuit die groep mensen moeten we voorwaartse kracht ontwikkelen die zorgt dat we nieuwe dingen blijven doen, nieuwe kennis blijven krijgen. Dat is de belangrijkste reden dat we dit doen.

Je wilt niet gaan navelstaren.

Uiteindelijk willen we verandering creëren. We willen voorop blijven lopen in ons vakgebied. Als TWST hebben we als doel om de komende jaren deze community nog beter aan ons te verbinden en meer te benutten.

Tip  Maak het leuk

Een community is geen doel an sich maar een middel. Het brengt kennis verder. Om samen beweging te creëren moet het daarom wel ook leuk zijn!

Het moet energie opleveren. De mensen in de community moeten het leuk vinden om –tot op een bepaalde hoogte natuurlijk – door ons lastig gevallen te worden. Maar binnen de community moeten de leden het ook leuk en interessant vinden om zelf kennis en ervaringen uit te wisselen. Fun is geen doel maar een voorwaarde om met elkaar te blijven ontwikkelen en te blijven bouwen aan de beweging.

Met een duidelijk doel kom je verder.

MENU
Contact
info@twst.nl 035 7600 460