Menu

Mindset van business leaders 2014: business model aanpassen, gebrek aan tijd belangrijkste obstakel

29 april 2014

2 minuten

Deel artikel

Het Financieele Dagblad publiceerde maandag 28 april een artikel over een jaarlijks onderzoek onder 350 topondernemers en -directeuren, uitgevoerd door Business Leaders en De Baak. De belangrijkste conclusie is dat 82% van hen verwacht ‘het business model van zijn bedrijf te moeten aanpassen om de ambities waar te kunnen maken’. Vorig jaar was dit nog maar de helft. Daarbij wordt aangegeven dat het vergrote van het innovatief vermogen topprioriteit heeft in 2014, en dat daarbij het ontwikkelen van de juiste competenties bij medewerkers en het versterken van ondernemerschap essentieel is.

Dat dit echter nog niet meteen gerealiseerd is, komt grotendeels door een gebrek aan tijd bij de leiders (27% van de ondervraagden vindt dit het grootste obstakel) met als gevolg dat 37% van de leiders aangeeft hun strategische focus verliest en moeite te hebben om koers te houden. Tweede belangrijke reden is de interne organisatiedynamiek (17%; interne politiek, stakeholders, besluitvormingsprocessen) en op de derde plek de kwaliteit van de medewerkers en de onderlinge samenwerking (14%).

Vergroten innovatie, vergroten nadruk op sales en organisatorische groei, zijn de 3 belangrijkste agendapunten voor de business leaders; en de 3 belangrijkste KSF’s voor het innovatiesproces zijn de klant voldoende centraal stellen, juiste competentie medewerkers en goede samenwerking tussen afdelingen binnen de organisatie (cross-selling).

Een interessant onderzoek wat aansluit op onze proposities, aanpak en de resultaten en inzichten van onze onderzoeken van de afgelopen twee jaar (‘Effectieve besluitvorming in de bestuurskamer’, ‘Business model advocatenkantoren betwist’ en ‘Accountantskantoren op weg naar een succesvolle adviespraktijk; wat zijn de succesfactoren?’).

Neem contact met ons op om vrijblijvend meer inzicht te krijgen in onze aanpak waarin wij u helpen uw business model aan te passen en daarin een succesvolle verandering door te maken, zodat uw ambities gerealiseerd worden.

 

MENU
Contact
info@twst.nl 035 7600 460