Menu

Leiderschap en Prinsjesdag: ’n Match Made in Den Haag

19 september 2023

2 minuten

Deel artikel

Ah, Prinsjesdag! De derde dinsdag van september waarop Nederland in spanning wacht op de hoedjesparade, de glanzende glazen koets en natuurlijk de Troonrede. Maar wat heeft Prinsjesdag nu met leiderschap te maken?

  1. De Stralende Koets van Leiderschap: Zoals de Koets vol trots door de straten van Den Haag rijdt, zo moet een leider ook door het landschap van uitdagingen en verwachtingen navigeren. Het gaat er niet alleen om dat je glimmend en stralend voor de dag komt, maar dat je de rit volhoudt en je eindbestemming bereikt.
  2. Hoedjes en Beslissingen: Op Prinsjesdag kijken we reikhalzend uit naar de hoedjes van de dames in de Ridderzaal. Sommige zijn bescheiden, andere uitbundig. Net zoals leiderschap. Niet elke beslissing die een leider neemt, is even opvallend of populair, maar ze zijn allemaal belangrijk voor het grotere plaatje.
  3. De Troonrede: ’n Visie Delen: Tijdens de Troonrede deelt de Koning de plannen voor het komende jaar. Dit is het moment waarop de visie van de regering wordt gepresenteerd. Een goede leider doet hetzelfde: hij of zij deelt een visie en inspireert anderen om daarin mee te gaan.
  4. Samenwerking is de Sleutel: Na Prinsjesdag begint het echte werk. De plannen moeten worden uitgewerkt en daarvoor is samenwerking in de Tweede en Eerste Kamer noodzakelijk. Een goede leider weet dat je niet alleen kunt regeren. Je hebt je team nodig om doelen te bereiken.

Dus de volgende keer dat je naar de festiviteiten van Prinsjesdag kijkt, denk dan ook even aan de leiderschapslessen die erachter schuilgaan.

cta afbeelding

Welke ambities wil jij realiseren?

Schroom niet ons te contacten, dan organiseren we een aanstekelijke afspraak.

MENU
Contact
info@twst.nl 035 7600 460